• BROWI

Browlift

Wat is een brow lift?


De brow lift is een behandeling waarbij we de haartjes in de gewenste richting plaatsen. Op die manier zorgen we ervoor dat warrige en stugge haartjes 'getemd' worden. Na de behandeling zien de wenkbrauwen er vol, sprekend en een beetje 'fluffy' uit.


Stap 1


Eerst reinigen en ontvetten we de wenkbrauwen. Daarna borstelen we de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting en zetten we ze vast met een wateroplosbare lijm. Dit fixeert de haartjes gedurende de hele behandeling.


Stap 2


Vervolgens brengen we de eerste vloeistof aan. Deze lotion zorgt ervoor dat de haartjes gelift worden. Dit laten we 4 minuten inwerken. Daarna verwijderen we het heel nauwkeurig, zodat de lijm die de haartjes fixeert wel blijft zitten.


Stap 4


Tijd om te verven! We maken een verfpapje aan in de gewenste kleur en verven de wenkbrauwhaartjes.


Stap 5

We maken de wenkbrauwen strakker door overtollige haartjes (buiten de gewenste vorm) te verwijderen. Ook knippen we de haartjes nog even bij, dat maakt de wenkbrauwen extra strak.


Is een brow lift schadelijk voor de wenkbrauwhaartjes?


In principe niet. Uiteraard is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken en de juiste inwerktijden te hanteren. Dat verschilt overigens per merk. Wij werken zelf met de marktleider op wenkbrauwgebied; Elleebana. Daarnaast adviseert Vivianne niet te vaak een brow lift te laten doen – zorg dat er minimaal twee maanden tussen je behandelingen zit


Hoelang blijft een brow lift mooi?

Het resultaat blijft 1 tot 3 maanden zichtbaar, maar het verschilt sterk per persoon – dit komt door de cyclus van de wenkbrauwharen. Gemiddeld staat er 4 tot 6 weken voor het resultaat, daarna zal het effect geleidelijk verminderen.


Voor wie is de brow lift geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt, mits er genoeg haartjes zijn. Als er echt happen uit de wenkbrauw zijn of er heel weinig haartjes groeien, wordt het niet zo mooi. Wel kunnen we met een brow lift ook bij vrij dunne wenkbrauwen een hoop volume creëren.


Ook voor iedereen die van nature gezegend is met bushy brows, biedt de brow lift uitkomst. De eigenwijze haartjes worden getemd, waardoor je wenkbrauwen prachtig in model blijven staan.
60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven