• BROWI

De geschiedenis van de wimperextensions

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021


Mocht je het interessant vinden, wij gaan vandaag de geschiedenis in en wij gaan jou vertellen hoe wimperextensions zijn ontstaan.

Meer dan 100 jaar geleden zijn de eerste wimperextensions geïntroduceerd in de wereld. De gene die dit heeft bedacht was een regisseur die op dat moment een film aan het opnemen was. Hij merkte dat de actrice iets miste in het gezicht. Hij besloot een pruikenmaker te vragen of hij ook wimperverlening kon maken, zodat de ogen van de actrice beter uitkwamen. De pruikenmaker kon dit wel en maakte voor de regisseur de wimpers waar hij naar vroeg. Hij had gelijk, door de wimperextensions kwamen de ogen van de actrice veel mooier uit en vanaf dit moment werden wimperextensions een hit.


In het begin werden mensen haren gebruikt voor het maken van de wimperextensions. De wimpers waren erg duur en alleen mensen met geld konden ze permitteren. Het dragen van wimperextensions was dus ook een symbool voor klasse en rijkdom.


Rond 1980 kwamen ze Koreanen de markt van de wimperextensions veroveren. Zij ontwikkelden nieuwe methodes en ook diverse kwaliteiten. Er kwamen verschillende kleuren op de markt en daarnaast ook wimpers met diamantjes of een gouden rand. Voor ieder zijn smaak wat. Niet alleen vrouwen uit de modellenwereld, filmwereld of muziekwereld droegen wimperextensions, ook vrouwen uit de sportwereld begonnen de wimpers te dragen.


Een tijd later was er een Russische mevrouw genaamd Olga die geen one-by-one wimpers zette, maar zij begon met de Russian Volume wimpers (2 a 3 wimperextensions op 1 natuurlijke wimper.


Nu tegenwoordig zijn de wimpers in alle soorten en maten en zijn de wimperextensions niet alleen voor de rijke, maar voor iedere vrouw die er verzorgd uit wilt zien.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven